Det har aldrig været et større behov for samtale, og ikke desto mindre vi taler, i denne tid fuld autoritative eller savremenije sagde oplysninger. Sproget vi prenatrpali apriornim holdninger og betydeligt han reducerede plads til at være, hvad han smukkeste løgne at være ledningen af vores tanker. I det lille, resterende rum er det et stort held, at vi kan henvende os til de mennesker, der har beriget de universelle sprog af ædel og fritænkning. Filo .ofkinja og teoreti .arka politik Hana Arent helt sikker på en af dem. Uden hende kan ikke være en god forståelse af det tyvende århundrede, men det generelle indtryk er, at mange af punkterne i vores moderne anstødssten i det sociale og politiske liv, principperne i hendes tanker opfordrer til hjælp. Der er adskillige essays om, hvorfor du har brug for at læse Hannah Arent nu. Dette, at jeg skriver, at det var under indflydelse af en ny biografi af Hannah Arent i to hundrede sider store sažela Samantha Rose Hill, i en særlig smuk ediciji Kritiske liv. Introduktion biografi (hvordan alene forfatter definerer) i liv og arbejde Han Arent, pregledno fokuserer opmærksomheden på de vigtigste aspekter af hendes værker, der subtilt drukner i hendes liv. Fordi, Hana Arent hendes arbejde. I håb om en dag bogen ville blive oversat til nogle af vores sprog, Denne tekst jeg vil gerne fremhæve, hvad det syntes mest vigtigt at opfylde disse ekstraordinære tal, samt hvad jeg tror, vi kan inspirere nogle nye ideer til den tid, hvor vi lever.

Født i Hannover, 14. Oktober 1906. år, Hannah arent voksede op i Kantovom by Kenig .bergu (dagens Kaliningrad, Rusland) i Østpreussen, hvor hendes velhavende, en sekulær familie af russisk-jødisk herkomst i generationer levede. Tidligt tilbage uden en far, og fra den lille tid brugt i sit bibliotek, opfylder hans egen, meget tidligt, osvije .enenu behovet for forståelse. Din jevrejstva og mangfoldighed blev opmærksom på ydersiden, gennem antisemitisme af de andre børn til hende. I huset er det ikke diskuteret, undtagen i min mors budskab” hvis nogen angriber som jøde, så er du nødt til at forsvare dig selv som jøde”, som senere skulle blive et af grundlaget for sin måde at politisk kamp på. Moderen, der var en socialdemokratisk orienteret, selv som en lille pige det tog at lytte til taler Lu .emburg. Hana Arent hun var 13 år gammel, da hun blev dræbt Rosa Luxembourg. Dens indvirkning på Arentina politisk tænkning og djelanje var af afgørende betydning.

Tid af min fars bibliotek, læse Spand, den græske mytologi og digtning fik hende til at studere filosofi i Marburg, hvor han møder Martin Hajdegera, en af de mest betydningsfulde mennesker i filosofiens historie, og i hendes liv. Heidegger blev gift med tridesetestestogodi .nji professor i filosofi i begyndelsen af skrivningen af hans mest centrale værker, “væsen og tid”. Voksede op i en katolsk familie, hele mit liv bliver plejet for præstens rolle, på det tidspunkt er filosofien om turnen af lignende grunde som Hana-for bedre at forstå. I sin indstilling af filosofi, han ønskede at revurdere væsen og predteoretske betingelser for tænkning. Selvom år, anderledes og venlig og på samme vej, mellem HAN og Martin fra kærlighed og to-årige hemmelige forhold. For hinanden var de inspiration til refleksion og detektion af dig selv eller mig selv, som vises i sammenligning med den anden, indtil det øjeblik, hvor kærlighed, det er ikke blevet for stor en byrde for os begge. De snart fulgte Hajdegerove sympati for na .isterne, hans udnævnelse af rektor for universitetet i Fribourg og underskrivelsen af dekretet forbyder arbejdet i alle lærere nearijevskog Oprindelse. Heideggers holdsignatur forbød værket og den store filosof Edmund Huserlu, Hajdegerovom mester og linjer. Afslut fra festen i 1934. året er ikke det abolirao medvirken og ansvar. I sit essay “Heidegger, ræven”, Hana Arent strålende skicira handling en fyr, fanget i form af hans tænkning, som vil, i det mindste vrednosno, og jeg får ondt. Hana Arent og Martin Heidegger får ikke at vide sytten år.

Går på Universitetet i Hajdelbergu for at skrive en ph.d. – afhandling, Hana Arent opfylder Karl Jaspersa, en psykiater og fiozofa. Beboerne i psykiatri ham i dag kender som en person, der er bedst forklares og skrev psykologiske funktioner i hovedstaden arbejde “Psychopathologies”, mens de studerende på filosofi kender fra domæne fenomenologije og filosofi eksistens. Karl Jaspers vil blive en af de mest vigtige person i Arentinom liv, og deres venskab, som vil udholde alle de geografiske og tidsmæssige grænser, er en af de smukkeste og mest najdirljvijih historie i filosofiens historie, men også en historie om venskab. I modsætning til Hajdegera, der stod overfor mig selv, Jaspers er Hannah lært at observere verden gennem dialog og pluralisme. For Jaspersa klassen var samtalen, og ikke den blotte brud på nogle fakta og sandheden. For ham er diskussionsprocessen en af de vigtigste måder at lære på. Han var interesseret i Sprog. Sproget, der var stor nok og åben for mulighederne for den menneskelige oplevelse, kræver en højere receptivnost dem, der er i samtalen. Karl Jaspers mente, at grundene til, at en mand tænker, handler, og reelle valg i visse situationer, de skal undersøges gennem aktiv afhøring af verden, ikke gennem ren filosofisk kontemplaciju. Essence Jaspersovog læringssæt er et grundlag for Hannahs arbejde. Dens vigtigste begreb tænkning – “to i onen”, dialogen med dig selv, obilje .iee kilden til dens videre skabelse.

Måske lidt usædvanligt for en ph.d. – afhandling vælger et kristent tema – “kærlighed og Saint Augustine”. Tammy nærmer eg .istencijalisti .ki, påpege, at hun har brug for at elske verden, at komme i sig selv den eneste måde, at verden forstår og sammen skaber vi. Manden opnået gennem forbindelserne med verden, og kærlighed, skal disse relationer indledes. Ideen om kærlighed – “amor mundi”, eller kærlighed til verden, er et tema, som vil Hannah Arent kommer tilbage i” kilder til totalitarisme “og”Conditio human”. Det er også et tema, der vil farve hele hende selv.

I modsætning til mange intellektuelle af tiden er Hana ikke fanget mellem væggene i det akademiske liv. Tidlige politiske impuls og instinkt, altid holdt hende vågen for politiske begivenheder, som for mange er utænkeligt, for hende, var ikke uventet. En vigtig detalje i hendes viden roden af anti-semitisme, se på skriftligt arbejde af Rahel Varnhagen, den første jødiske intelektualki i begyndelsen af det XIX århundrede som er drugovala med Geteom og andre tyske romatičarima, og i dit eksempel forklarer behov jødiske assimilation i det tyske samfund. I dette arbejde arent forklarer begreberne parvenu eller wanannabes der accepterer den fulde assimilation og en paria-en outsider, dem, der stolt bære deres mangfoldighed og ægthed. Hannah valgte at være sidstnævnte. Valget forblev trofast resten af mit liv. For hende er etableringen af en ny personlighed uden Oprindelse lige så håbløs som en ny skabelse af verden. En mand, der ønsker at miste deres afsløring, taber, og de ubegrænsede muligheder for din eksistens. Det er interessant at bemærke, at efter afslutningen af Anden Verdenskrig, i løbet af livet i USA, holdt en vis afstand mod det engelske sprog, men med succes på det undervist, holde en honorær stilling, for hans indfødte – tyske sprog. Dens en paria holdning vil i fremtiden holde livslang tilknytning til enhver ideologi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.